انواع میکروفون در موبایل
انواع میکروفون در موبایل
در این متن میخواهیم در مورد انواع میکروفون های که در برد موبایل مورد استفاده قرار میگیرد توضیح دهیم.
با توجه به پیشرفت گوشی های همراه میکروفون گوشی ها به مرور زمان کیفیت ساخت در حال افزایش است در عین حال قیمت میکرفون ها هم در حال کاهش است.
انواع میکروفون در موبایل از لحاظ ساخت:
میکروفون ها در برد موبایل از لحاظ تکنولوژی ساخت به دسته های متفاوت دسته بندی میشوند که در ادامه مهم ترین میکروفون هایی که در برد موبایل مورد استفاده قرار گرفته را معرفی میکنیم.
هرکدام از میکروفون ها کارایی مزایا و معایب خود را دارند که شرکت های سازنده با توجه با نیاز خود از میکروفون مخصوص استفاده کردند.
البته با پیشرفت تکنولوژی، کیفیت میکروفون ها آنها افزایش یافته است.
1- میکروفون های خازنی یا میکروفون ECM :
این میکروفون ها با تغییر ظرفیت خازن و تغییرات ولتاژ ناشی از آن امواج صوت را به الکتریسته تبدیل میکند.
امروزه در اکثر گوشی ها از میکروفون های خازنی استفاده شده است.میکرفون خازنی در دو نوع آنالوگ و دیجیتال در گوشی های امروزی مورد استفاده قرار میگیرد.
میکروفون های خازنی دقت و حساسیت به مراتب بالاتری نسبت به میکروفون های کربنی دارند که امروزه دیگر از این میکروفون ها تولید نمیشود و حتی میکرفون های حرفه ای هم اکثرا از این نوع ساختار استفاده میکنند.
میکروفون های ECM ساختار بسیار قوی دارند و می توانند محدوده فرکانسی بسیار زیادی را پشتیبانی کنند که حتی گوش انسان هم توانایی شنیدن صدای آن را نداشته باشد.
میکروفون های خازنی در دو نوع دیجیتال و آنالوگ در گوشی های موبایل مورد استفاده قرار میگیرند.
میکروفون های آنالوگ:
این میکروفون ها ساختار خازنی به عنوان تشخیص صدا استفاده میکند و داری دو قطب مثبت و منفی است.
مثبت و منفی در برد موبایل به صورت سیم یا کانکتور فنری به برد موبایل وصل می شود.
در تصویر بالا انوع روش های اتصال میکروفون به برد موبایل نشان داده شده است.
میکروفون های دیجیتال :
میکروفون های دیجیتال ساختار داخلی خازنی دارند و توسط یک چیپ که در داخل این میکروفون ها قرار دارد امواج صوت به دیجیتال تبدیل می شود یا تقویت شده و وارد آی سی صوت شده و در آنجا به دیجیتال تبدیل می شود.
میکروفون های دیجیتال کیفیت بسیار خوبی دارند به همین دلیل در گوشی های امروزی استفاده از میکرفون های دیجیتال روز به روز در حال گسترش پیدا کردن هستند.
البته در بعضی میکروفونه ای دیجیتال از ترانزیستور J-FET استفاده شده است که حساسیت و مصرف بسیار پایینی دارند که در مورد ساختار این میکروفون ها حتما توضیح خواهیم دارد.
این میکروفون ها دارای چهار پایه هستند که داری پایه های مثبت و منفی ، گراند ، و ولتاژ تغذیه میکروفون هستند.
2-میکروفون های سیسونیک
میکروفون های سیسونیک یکی از بهترین میکروفون های بازار است که درون خود یک تقویت کننده دارد و به همین دلیل تعداد پایه های بیشتری دارد و در مدل های جدید کار تبدیل به دیجیتال را هم انجام میدهد.
3- میکروفون های دیجیتال
این نوع میکروفون ها خروجی صوت را مستقیم به دیجیتال تبدیل میکند و مشخصه آنها این است که مستقیم به CPU وصل هستند اما در میکروفون های سیسونیک و خازنی دیجیتال به آی سی کدک متصل هستند
پس اگر در شماتیک گوشی میکروفون مستقیم وارد CPU شد بدانید که این میکروفون از نوع دیجیتال است.
عیب یابی و تعمیر میکروفون
عیب یابی و تعمیرات میکروفون کار بسیار راحتی است و معمولا میتوان میکروفون را با تست اهم اندازه گیری کرد.
مقاومت میکروفون های خازنی بین 1200 تا 1500 اهم است و میکرفون های دیجیتال و سیسونیک با تست اهم نمیتوان به سالم بودن میکروفون را بررسی کرد.
بهترین روش تست میکروفون جایگزینی میکروفون با یک میکروفون سالم است.
انواع میکروفون از لحاظ اتصال به برد
1- اتصال فنری یا کانکتوری
این نوع اتصال در گوشی های قدیمی نوکیا رایج بود مثل n73 , n70 , n711 , … در این نوع اتصال میکروفون درون یک محافظ قرار میگرفت و میکروفون از طریق این محافظ به برد وصل میشد. معمولا میکروفون های فنری از نوع میکروفون خازنی بودند.
2- میکروفون سیمی
این نوع اتصال بیشتر در گوشی های چینی بود و این میکروفون ها معمولا از نوع خازنی هستند
3- میکروفون فلتی
این نوع میکروفون معمولا به صورت فلت به برد گوشی وصل می شود.
4-میکروفون لحیمی
این نوع اتصال به صورت لحیمی به برد اصلی وصل است و معمولا خازن های سیسونیک و دیجیتال به صورت لحیمی به برد اصلی وصل می شوند.
تعویض میکروفون های سیمی ، فلتی و کانکتوری بسیار راحت است ولی تعویض میکروفون لحیمی نیاز به نکات مهمی برای تعویض دارد در فیلم زیر یک میکروفون لحیمی را تعویض میکنیم و در این فیلم نکات مهم تعویض میروفون گفته می شود حتما ببنید.
جمع بندی
در دوره های آموزش تعمیرات موبایل که در آموزشگاه فیدار برگذار میگردد تمام نکته ها و تکنیک های تعمیرات موبایل به صورت کامل و تخصصی به ما آموزش داده میشود.برای شرکت در دوره ها به لینک آموزشگاه تعمیرات موبایل شیراز فیدار مراجعه کنید و برای مشاهده آموزش ها و تکنیک رایگان تعمیرات موبایل به کانال یوتیوب fidarteam ، آپارات fidarteam و اینستگرام ما به آدرس fidarteam مراجعه کنید