۰

دوربین های گوشی های هوشمند و شرکت های سازنده آنها

دوربین
بازدید 4739

دوربین های گوشی های هوشمند

حتما این سوال تا کنون برای شما هم پیش آمده که برترین سازندگان دوربین های موبایل چه شرکت هایی هستند.با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

دوربین های گوشی

سونی

با یکی از بزرگ ترین ها شروع می کنیم. این شرکت تاریخچه ای طولانی در حوزه حسگرهای تصویری دارد و تا سال ها، عنوان طلایه دار در حوزه تکنولوژی دوربین های گوشی را به خود اختصاص داده بود. براساس آمار و ارقام منتشر شده، سونی در سال 2014 میلادی 40 درصد از سهم حسگرهای تصویری محصولات موبایل دنیا را در اختیار داشت.

سنسورهای این شرکت تاکنون در تبلت ها و تلفن های هوشمند متعددی مورد استفاده قرار گرفته اند و در پاره ای از موارد نیز کل ماژول توسط آن تولید شده. برای توضیح بیشتر در ان رابطه باید بگوییم که حسگرهای تصویری مسئولیت تبدیل نور به اطلاعات دیجیتالی را بر عهده دارند که در واقع همان تعداد مگاپیکسل ها، ابعاد پیکسل ها، تراکم آنها و نرخ فریم ها را مشخص می کنند. ماژول دوربین نیز، خصوصیاتی نظیر فوکوس، گشودگی دهانه لنز و مواردی از این دست را تعریف می کند.

حسگرهای تصویری پیشرفته سونی با نام Exmor RS ارائه می گردند که جدیدترین مدل این سری سنسور 21 مگاپیکسلی IMX230 از نوع BSI است که در جدیدترین تلفن های هوشمند دنیا به خدمت گرفته شده. حسگر IMX240 سونی نیز در فبلت نوت 4 و برخی از مدل های S6 به خدمت گرفته شده و از IMX234 نیز در تلفن هوشمند G4 الجی بهره گرفته شد.

اما حسگرهای تولیدی این شرکت صرفا در بازار محصولات پیشرفته به خدمت گرفته نمی شوند، برای نمونه سنسورهای 8 و 13 مگاپیکسلی سونی در میان تولید کنندگان چینی تلفن های هوشمند اقتصادی طرفداران زیادی دارد. هوآوی و آپو از جمله شرکت هایی هستند که از حسگر  IMX214 این شرکت ژاپنی در موبایل های تولیدی خود بهره می گیرند.

اما سونی علاوه بر تولید سخت افزار اصلی حسگر، اقدام به ارائه تکنولوژی های فوکوس خودکار فازی (PDAF)، اچ دی آر درون حسگر و مد عکسبرداری سریع نیز برای حسگرهای خود نمود و از این طریق نامش را در صدر شرکت های فعال در این عرصه نگه داشت.

کسب و کار سونی در زمینه تولید حسگرهای عکاسی به قدری برای آن اهمیت دارد که حتی در نظر گرفته برای نخستین بار از سال 1989 میلادی، سهام جدیدی را در بازارهای بورس عرضه کرده و با جذب سرمایه چند میلیارد دلاری از این طریق، ظرفیت تولید خود در این بخش را افزایش دهد.

دوربین های گوشیدوربین های گوشی ها

OmniVision

آمنی ویژن یکی دیگر از نام های مطرح در حوزه تولید حسگرهای تصویری است اما محصولات این شرکت غالبا در تلفن های هوشمند اقتصادی و میان رده مورد استفاده می گیرند تا پرچمداران.

حسگرهای تولیدی آمنی ویژن تنها 1.79 دلار قیمت دارند که در مقایسه با انواع 7 دلاری تولید شده توسط سونی کاملا ارزان قیمت محسوب می گردند. از همین رو انتظار می رود که این شرکت بیشتر در بازار روز به رشد اسمارت فون در کشورهای چین و هند مورد استقبال قرار گیرد.

جالب است بدانید که طبق شایعات، حسگرهای آمنی ویژن بعضا در تلفن های پیشرفته نیز مورد استفاده قرار می گیرند که از آن جمله می توان به نسل جدید موبایل One M8 از اچ تی سی اشاره نمود. این شرکت همچنین تا پیش از آنکه سونی به یکی از شرکای اپل تبدیل شود، حسگرهایش را در اختیار اهالی کوپرتینو نیز قرار می داد.

چندی پیش، آمنی ویژن حسگر تصویری 23.8 مگاپیکسلی خود با نام OV23850 را برای اسمارت فون ها معرفی کرد که مجهز به سیستم فوکوس خودکار فازی و قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 4K بود.

آمنی ویژن همچنین برای آنکه از بازار محصولات پیشرفته عقب نماند حسگر 13 مگاپیکسلی خود با نام PureCel را معرفی کرد که با پیکسل های 1.3 میکرونی خود اندکی از انواع قبلی بزرگ تر بوده و در محیط های پرنور عملکرد بهتری را از خود به نمایش می گذارد.

احتمالا پس از شنیدن نام این فناوری و آشنایی با خصوصیات آن به یاد ایده التراپیکسل اچ تی سی افتاده اید که آمنی ویژن نیز در طراحی آن نقش داشت.

دوربین های گوشی ها

توشیبا

توشیبا یکی دیگر از بزرگان صنعت دوربین موبایل است که سابقه ای طولانی در این حوزه دارد. شاید حسگرهای تولیدی این شرکت در موبایل های پیشرفته به کار گرفته نشوند اما باید به اطلاع تان برسانیم که سنسور 41 مگاپیکسلی مورد استفاده در دوربین Nokia 808 PureView محصول همین شرکت است.

این کمپانی چندی است که تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اندازه و میزان مصرف انرژی حسگرهای تصویری اش را به میزان زیادی پایین بیاورد. کمپانی مذکور همچنین حسگری به نام T4K82 را رونمایی کرد که قابلیت ضبط تصاویر اسلوموشن با نرخ 240 فریم بر ثانیه را نیز دارد.

توشیبا به طور کلی حسگرهای 8 و 13 مگاپیکسلی برای تلفن های هوشمند تولید می کند و بعضا سنسورهای 20 مگاپیکسلی اش هم به بازار محصولات پیشرفته ارائه می گردند. برای نمونه حسگر BSI T4KA7 توشیبا در دوربین اصلی موبایل One M9 به خدمت گرفته شده است.

گفتنی است که همچون سونی، توشیبا نیز فناوری فوکوس خودکار فازی اش را به حسگرهای تولیدی اش افزوده و تکنولوژی عمق سنج سه بعدی مختص به خود را دارد. این شرکت برای بهبود ویدئوهای اسلوموشن ضبط شده همچنین تکنولوژی دیگری به نام Bright Mode را ارائه نموده.

اما این کمپانی ژاپنی از تولید کنندگان چینی موبایل هم غافل نبوده و گوشه چشمی هم به آنها داشته و حسگرهای تولیدی اش را در اختیار آنها نیز قرار داده. بازارهای خودرو و پزشکی از دیگری صنایعی هستند که توشیبا برای رشد بیشتر خود به آنها رجوع کرده و چندی پیش نیز تعدادی ماژول را برای پروژه آرا تولید کرد.

دوربین های گوشی ها

SK Hynix

هاینیکس یک تامین کننده نیم رسانا در کره جنوبی است و از جمله بازیگران اصلی در بازار دوربین اسمارت فون های اقتصادی محسوب می گردد. این شرکت نیز درست مانند رقبایش طیف گسترده ای از حسگرها را تولید می کند و سنسورهای 8 و 13 مگاپیکسلی آن در محصولات متعددی مورد استفاده قرار گرفته اند، اما هاینیکس نیز مانند رقبایش تصمیم گرفته که بیشتر روی بازار چین تمرکز کند.

گفتنی است که این شرکت کره ای پیشتر دوربین های پایین رده ای را برای موبایل های مقرون به صرفه سامسونگ تولید کرده بود. سال گذشته هاینیکس اعلام کرد که مشغول ساخت یک حسگر پیشرفته 21 مگاپیکسلی شده اما نکته مهم در رابطه با فعالیت های این شرکت آن است که تاکنون دست به نوآوری و ابتکار عمل خاصی در این حوزه نزده و بیشتر دنباله رو رقبایش بوده و محصولات تولیدی آن صرفا به خاطر قیمت پایین شان مورد توجه شرکت های تولید کننده قرار می گیرند.

دوربین های گوشی ها

 

سامسونگ

بسیاری از تکنولوژی های کلیدی تلفن همراه مدیون و مرهون زحمات و تلاش های سامسونگ است و این شرکت در کنار بسیاری فناوری های دیگر، دستی هم در صنعت حسگرهای تصویری دارد. شاید مقیاس فعالیت های سامسونگ در این زمینه با وسعت کارهای سونی قابل مقایسه نباشد، با این همه، این شرکت کره ای همه تلاشش را برای گسترش کسب و کار خود در حوزه حسگرهای تصویری و ماژول های دوربین به خدمت گرفته.

این کمپانی طیف گسترده ای از حسگرها را در لیست محصولات تولیدی اش دارد که از آن جمله می توان به انواع FSI و BSI اشاره کرد. تکنولوژی پیشرفته به خدمت گرفته شده در این سنسورها از پیکسل ISOCELL بهره می گیرد که با کاهش تداخل پیکسل های رنگی، نویز تصاویر را به میزان زیادی کاهش می دهد.

برخی تصورشان این است که سامسونگ صرفا در بازار محصولات پیشرفته فعالیت دارد در حالی که اینطور نیست و حسگرهای میان رده آن هم اکنون با قیمت تنها 1.93 دلار به فروش می روند. همانطور که گفته شد سامسونگ طیف گسترده ای از حسگرها را در سبد کالاهای تولیدی اش دارد که از آن جمله می توان به انواع 1.3 مگاپیکسلی برای موبایل های اقتصادی تا مدل های 16 مگاپیکسلی اشاره کرد که در تلفن هوشمند گلکسی S6 به خدمت گرفته شده. لازم به یادآوری است که شرکت مذکور حتی ماژول کامل حسگرهایش را هم خودش می سازد.

همانطور که گفته شد، حسگرهای تولیدی این شرکت در موبایل های Galaxy S5 و پرچمداران S6 نیز به خدمت گرفته شد، منتها به خاطر پایین بودن ظرفیت تولید، سامسونگ تصمیم گرفت که از حسگرهای سونی و خودش به صورت تلفیقی در پرچمدارن امسالش بهره بجوید.

جالب است بدانید که بررسی های دقیق انجام شده روی موبایل های بهره مند از حسگرهای سونی و انواع مجهز به محصولات سامسونگ حاکی از تفاوت های قابل توجهی میان آنها بود، با این همه درک این تفاوت ها به سادگی هم امکان پذیر نیست و این نشان می دهد که سامسونگ به خوبی توانسته خود را به رقبای قدری چون سونی برساند.

دوربین های گوشیدوربین های گوشی ها

الجی

درست مانند سامسونگ، الجی نیز هم در زمینه تولید قطعات فعالیت دارد و هم خود محصولات و چندی است که با دستاوردهای قابل توجهش در زمینه دوربین خبر ساز شده.

LG Innotek بخشی از این شرکت است که روی تولید قطعه تمرکز دارد و دوربین فوق العاده موبایل G4 نیز حاصل تلاش های همین واحد است. با این همه، این شرکت برخلاف رقیب کره ای خود در زمینه تولید قطعات حسگر دوربین فعالیت ندارد و در مقابل کار طراحی ماژول را انجام می دهد.

دوربین های پیشرفته این شرکت همگی از حسگر Exmor سونی بهره می برند و به تازگی نیز با دوربین پیشرفته G4 با گشودگی دهانه لنز f/1.8 نامش را در صدر جدول برترین های این حوزه قرار داده. گفتنی است که نور ورودی به این حسگر در حدود 80 درصد بیشتر از میزانی است که ماژول دوربین G3 با گشودگی دهانه لنز f/2.2 دریافت می کند و باید بگوییم که G4 بیشترین گشودگی دهانه لنز را در میان اسمارت فون های عرضه شده به بازار تا به امروز دارد.

در کنار این، تیم های تحقیقاتی الجی نیز مشغول توسعه قطعات سخت افزاری مکمل برای ماژول های دوربین این شرکت هستند. کمپانی مورد بحث همزمان با رونمایی از موبایل G3 از سیستم فوکوس خودکار لیزری خود پرده برداشت و پرچمدار امسال آن نیز همراه با تکنولوژی تصحیح رنگ مادون قرمز ارائه گردید که عملکرد دوربین را در محیط های کم نور بهبود می بخشد.

همانطور که گفته شد، الجی در زمینه تولید حسگرهای تصویری فعالیت نمی کند و به همین خاطر نگرانی خاصی در این حوزه ندارد و از همین رو می تواند زمان بیشتری را صرف بهبود دیگر قطعات مربوط به ماژول دوربین نماید که خوشبختانه این تلاش ها به تولید طرح های جالب تر و عملیاتی تر آن برای دوربین انجامیده است.

دوربین های گوشی

دوربین های گوشی ها

اچ تی سی

این شرکت نیز درست مانند الجی فعالیتی در زمینه تولید حسگرهای تصویری ندارد و در مقابل تلاش هایی را برای طراحی ماژول های دوربین مختص به خود انجام داده.

کمپانی مذکور از عبارت التراپیکسل برای توصیف حسگرهای بزرگ تر 2.0 میکرون پیکسلی خود بهره گرفت که در اصل از حسگرهای ST Microelectronics و آمنی ویژن خصوصا VD68969  و  OV4688 در ساخت آن استفاده شده بود.

این شرکت همچنین تجربه کارگذاری حسگرهای دوگانه را روی محصولات خود از جمله One M8 دارد که در آن از حسگر 2.1 مگاپیکسلی  OV2722 برای جمع آوری اطلاعات بیشتر در رابطه با عمق تصویر بهره گرفته می شود.

اما تکنولوژی دوربین های گوشی این شرکت علیرغم آنکه ایده های مبتکرانه ای را در خود دارد ظاهرا نتوانسته با آهنگ تند رقابت در این حوزه همگام شود و محصول آن در تست های عملکرد صورت گرفته و مقایسه های انجام شده با رقبایش پایین ترین امتیاز را کسب کرده.

دوربین های گوشی

آینده از آن کیست؟

البته شرکت های دیگری نیز در بازار تولید حسگرهای دوربین های گوشی فعالیت دارند که یا سنسور می سازند و یا اینکه ماژول های لنز مختص به خود را تولید می کنند. برای مثال شرکت چینی OnePlus لنز مختص به خود را برای اسمارت فونش تولید کرد.

تردیدی نیست که سامسونگ و سونی جایگاه پایدار و امنی را در بازار حسگرها خواهند داشت اما تقاضا برای حسگرهای CMOS به میزان قابل توجه ای به بازار تلفن های هوشمند وابسته است.

رشد قابل توجه موبایل های با حاشیه سود پایین، تقاضا برای عرضه حسگرهای ارزان قیمت را افزایش داده و این یعنی آینده خوبی برای شرکت هایی چون توشیا و آمنی ویژن پیش بینی می شود.

در بازار محصولات پیشرفته نیز انتظار می رود که شرکت های تولید کننده با اعمال پاره ای تغییرات و بهبودهای اندک در صدد متمایز ساختن خود از رقبایشان برآیند. ایده هایی نظیر حسگرهای تصویری دوگانه، گشودگی بیشتر دهانه لنز و فوکوس خودکار لیزری از جمله تکنولوژی هایی هستند که گهگاه از سوی شرکت ها و با هدف ایجاد تمایز ارائه می گردند اما کیفیت تصویر نهایی تا حدود زیادی به فضای محدودی وابسته است که برای گنجاندن حسگرها در دستگاه های موبایل در نظر گرفته می شود.

شما دوستان عزیز می توانید ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید.

عضویت در تلگرام ما

عضویت در تویتر ما

پیج فیسبوک ما

پیج اینستاگرام ما

از همراهی شما عزیزان سپاس گذاریم.موفق و پیروز باشید.

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال داری کلیک کن
تماس با ما در واتساپ
گروه مشاوره آموزشگاه فیدار
برای مشاوره رایگان تو واتساپ کلیک کن