تصاویر زمینه متحرک اما علاوه بر این که بسیار پر مصرف هستند برای سلامت گوشی هم مضراند و سرعت آنرا نیز کاهش میدهند. چون شرایط کاری را برای cpu سخت و سنگین می کنند و کار مداوم سی پی یو مصرف باتری گوشی را به طور چشم گیری بالا می برد.
ابزارهای جانبی غیر ضروری را خاموش نگه دارید:
شبکه وایرلس،GPRS و بلوتوث از مصرف کننده های بزرگ باتری هستند. زمانی که به آنها نیاز ندارید خاموش شان کنید تا هم مصرف باتری کمتری داشته باشید و هم به افزایش امنیت و کاهش دما ی تلفن هوشمندتان کمک کنید.
جی پی اس را هم فراموش نکنید
این ابزار اغلب فراموش می شود و مرتب در حال خوردن باتری و ارسال و دریافت داده است. اگر به آن نیاز ندارید می توانید آنرا خاموش کنید.
برخی اپ هایی که از سرویس موقعیتیاب (Location Service) استفاده میکنند توانایی استفاده همزمان از ماهوارههای GPS و شبکه وایفای برای تعیین دقیق محل قرارگیری شما دارند. اگر دوست ندارید اپلیکیشنهای موبایل از موقعیت کنونی شما باخبر باشند باید به تنظیمات بروید و در بخش Location Service تیک فعال بودن گزینه Access to my location را بردارید.
محدودیت اجرای برنامهها در پسزمینه
هر برنامه ای که در پسزمینه گوشی شما در حال اجرا باشد، از جریان باتری استفاده میکند. و این به معنی خالی شدن سریع تر باتری خواهد بود. زمانی که ما یک برنامه را میبندیم، تنها از آن خارج شدهایم در حالی که هنوز اپلیکیشن ما برای بررسی اطلاعات جدید، تماشای فعالیتهای شما و پینگ سرور خود در پسزمینه در حال اجراست. خوشبختانه سیتم عامل به صورت خودکار پس از مدتی استفاده نشدن از برنامه، آن را به طور کامل خواهد بست اما ما کنترل کاملی بر گوشی هوشمند خود میخواهیم و دوست نداریم شارژ باتری دستگاه برای فعالیتهایی در پسزمینه هدر رود.
پس چگونه باید اپها را به صورت کامل ببندیم و از مصرف بی رویه باتری جلوگیری کنیم؟ شما میتوانید از اپلکیشنهایی که برای رفع این مشکل ساخته شدهاند (App Killer) استفاده کنید اما آنها هم مشکلات دیگر خود را دارند. اگر از اپلیکیشنی که قصد توقف کامل آن را دارید، زیاد استفاده میکنید، پس دائم باز و بسته کردن آن کار درستی نخواهد بود. زیرا در این صورت حتی انرژی بیشتری مصرف میشود چرا که آن برنامه بر روی حافظه رم دستگاه باقی نمیماند و باید دوباره از ابتدا باز و شروع به کار کند و همین انرژی جداگانه ای مصرف خواهد کرد. پس اجازه دهید به روشهای پیشفرض دستگاه برای توقف کامل برنامهها نگاهی بیندازیم:
1.بستن برنامه ها به روش معمولی : دکمه موارد اخیر را فشار میدهیم و در بعضی مدل ها نگه میداریم ، و لیست اپ های باز برای ما نمایش داده میشود. هر کدام را که دیگر نمیخواهیم مورد استفاده قرار دهیم،با کشیدن به طرفین میبندیم.
2.توقف اجباری یا force stop:اگر برنامه ای بدون این که آن را باز کنیم و بخواهیم از آن استفاده کنیم باز شود باید انرا از منوی تنظیمات end run یا توقف اجرا کنیم.در این صورت دیگر ان برنامه باز نخواهد شد و از باتری مصرف نمیکند.(فقط برنامه هایی که کاربر نصب کرده است این ویژگی را دارد و برنامه های سیستم در صورت لزوم دوباره باز میشوند و نباید انهارا با این روش ببندیم.
گوشی را زیاد داغ یا سرد نکنید:
می دانستید که دمای بالا باعث خالی شدن سریع تر باتری میشود؟ مثلا اگر تلفن را در جیب شلوار نگه دارید باتری بیشتری مصرف می کند تا اینکه روی میز باشد. همچنین گذاشتن گوشی جلوی داشبورد خوردرو باعث آسیب جدی به باتری و قسمت های سخت افزاری دیگر خواهد شد.در غیر این صورت ممکن است گوشی ارور over heating به شما بدهد و خودکار برنامه در حال اجرا را متوقف کند.
دمای بسیار زیاد باتری را خیلی زود فرسوده میکند و به مرور زمان مقدار شارژدهی را کمتر و کمتر میکند و در نهایت باتری به کلی کارایی خود را از دست میدهد و باید آنرا تعویض کرد. دمای معمولی اتاق معمولا دمای مناسب برای نگهداری باتریها است.
لوازم جانبی غیر استاندارد
بله! لوازم جانبی مثل هدفون و هدست های سیمی نیز به گفته کارشناسان بعد از صفحه نمایش پر مصرف ترین چیز برای گوشی های همراه هستند و مخصوصا اگر غیر استاندارد و بی کیفیت باشند حتی به باتری آسیب میرسانند.
- استفاده از شارژر های خراب و غیر استاندار
هرگز جز مواقع خیلی ضروری از شارژی جز شارژر فابریک گوشی خود استفاده نکنید چرا که در دفعات و دراز مدت به گوشی آسیب جدی وارد میشود و عمر باتری را بسیار کاهش میدهد.
اخرین نکته این که باید تصورات اشتباه را کنار بگذارید مثلا اینکه : “حتما باید شارژ باتری به صفر درصد برسد تا آنرا مجدادا به شارژر متصل کنید” یا “چند تا باتری بخریم تا در مواقع ضروری از دیگری استفاده کنیم “
- اگر بگذاریم باتری به صفر درصد برسد:
هر زمان که توانستید و خواستید دستگاه اندرویدی خود را به شارژ بزنید. این گفته قدیمی که میگوید باید تا خالی شدن کامل باتری برای شارژ مجدد صبر کنید، یک باور اشتباه است، چرا که این موضوع دیگر برای باتریهای لیتیمی مدرن امروزه صادق نیست. تنها این نکته را در سر داشته باشید که بهترین چرخه برای گرفتن بیشترین سیکل ممکن از باتری، حفظ شارژ بین 40 تا 80 درصد است.
- اگر چند باتری را خریداری کرده و بی استفاده بگذارید:
شاید با خود بگویید که مثلا اگر دوتا باتری داشته باشیم میشود هرگاه یکی از آنها خراب شد دیگری را مورد استفاده قرار میدهم یا ممکن است بعدا گرانتر شود که البته حرف اشتباهی نیست ولی باید به این موضوع هم توجه کنیم که باتری های جدید لیتیمی بعد از مدتی که استفاده و یا شارژ نشوند دچار کم ولتاژی یا اصطلاحا خواب رفتگی میشوند و ممکن است که کارایی خود را برای همیشه از دست بدهند.و باید آنرا تعویض و یا تعمیر کنیم.
پس برای جلو گیری کردن از این قضیه بهتر است فقط در صورت نیاز باتری تهیه و خریداری کینم.
هر کدام از موارد مطرح شده بالا به طریقی بر مقدار شارژ دهی و عمر باتری شما میافزایند، اما شما میتوانید یکجا این موارد را مورد استفاده و توجه قرار دهید. شبیه به رانندگی با خودرو، هر چقدر که روشهای مطرح شده را آزمایش و خطا کنید، بیشتر و بهتر روش بهینه نگهداری شارژ و افزایش عمر باتری را فراخواهید گرفت.
تهیه و جمع آوری توسط: تیم تکنیک نوین
نظرات کاربران