۰

نسل جدید گوشی های هوشمند با نمایشگر منعطف

تکنیک نوین
بازدید 1320

اولین تلفن هوشمند سامسونگ با نمایشگری قدری خمیده و منعطف که به جای مشتقات شیشه از پلاستیک ساخته شده بود در سال ۲۰۱۳ و با نام گلکسی Round به بازار آمد.همچنین g flex شرکت ال جی را نیز میتوان نام برد.

teknikenovin.ir

– گلگسی round

TEKNIKENOVIN.IR

g flex LG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

از آن زمان تا به امروز مبحث نمایشگرهای خمیده پیشرفت هایی را نیز به خود دیده و شاهد عرضه ی محصولاتی همچون گلکسی اس ۶ اج، اس ۶ اج پلاس و همچنین نوت اج بوده است. البته نباید از یاد برد دستگاه هایی که به آنها اشاره شد همگی از قواعد طراحی تقریباً یکسانی بهره می بردند و یک یا هر دو لبه ی صفحه نمایش آنها دچار قدری انحنا بود.

اما در این بین همواره جای یک نوع دیوایس خالی بوده است؛ موبایلی که شایعات زیادی را در موردش می شنویم ولی خبری از تولید نمونه ی تجاری اش به گوش نمی رسید. اگر خاطرتان باشد چندی پیش گفته شد سامسونگ در پی تولید اسمارت فونی با صفحه نمایشی لمسی، بزرگ و یکپارچه است که می توانیم آن را تا کنیم ولی بحث نهایی شدن و آغاز تولید انبوه در ابهام باقی مانده.

امروز اما پس از گزارشی که از جانب رسانه های کره ای منتشر شده مبحث تلفن های هوشمند با صفحه نمایش یکپارچه و تاشو وارد فاز تازه ای گشته. این رسانه ها در گزارش خود اذعان میکنند که ال جی نیز نمونه ای اولیه از یک نمایشگر با قابلیت تا شدن را به تولید رسانده و بنا دارد نخست از آن در یک تلفن هوشمند مفهومی استفاده کند.

گزارش شده است که هوآوی نیز قصد دارد با پیشی گرفتن از سامسونگ و معرفی اولین گوشی هوشمند مجهز به صفحه نمایش تاشو در سال 2019 این غول تکنولوژی را مغلوب کند. تازه‌ترین خبرها حاکی از آن است که علاوه بر هوآوی سایر سازندگان چینی هم مانند شیائومی و Oppo در حال توسعه چنین دستگاه هوشمندی با طراحی خلاقانه هستند.

انتظار می‌رود گوشی‌های تاشوی نوین سامسونگ و هوآوی به نحوی طراحی شوند که صفحه نمایش آن‌ها به سمت داخل تا شود. از طرف دیگر گوشی منعطف کمپانی شیائومی ممکن است که از طراحی تاشو رو به بیرون بهره ببرد. در حال حاضر اطلاعاتی درباره طراحی احتمالی گوشی منعطف Oppo در دسترس نیست.

با این حال هواوی قصد دارد گوشی با نمایشگر انعطاف پذیر را پیش از سامسونگ عرضه کند.

روزنامه‌ی نیکی ، مدتی قبل گزارشی از چین منتشر کرد که در آن ادعا شده بود هواوی با جدیت تمام مشغول کار روی پنل‌های OLED انعطاف‌پذیر است و قصد دارد گوشی هوشمند انعطاف‌پذیر خود را پیش از سامسونگ به بازار عرضه کند. این نخستین بار نیست که چنین اخباری در مورد Huawei منتشر می‌شود. چند ماه پیش هم به دلیل انتشار خبری مشابه، شرکت چینی و برنامه‌هایش مدتی نقل محافل فناوری شدند.

در سوی دیگر این رقابت، Samsung قرار دارد. غول کره‌ای که به لطف بخش سامسونگ دیسپلی، مدت‌ها است که پیشگام عرصه‌ی طراحی و تولید نمایشگر در دنیا است، چندی پیش اعلام کرد که موفق به ساخت نخستین نمایشگر فوق منعطف و مستحکم موبایل شده است. این نمایشگر که طبق ادعای سامسونگ دارای مقاومت و پایداری بسیار بالایی است، تست‌های گوناگونی را پشت سر گذاشته و در آینده به بازار عرضه خواهد شد. ظاهرا هواوی قصد دارد با استفاده از پنل‌های OLED منعطف کمپانی چینی BOE، نخستین گوشی‌های هوشمند انعطاف‌پذیر جهان را در تعداد بسیار محدود به بازار عرضه کند. تحلیلگران معتقدند این گوشی‌های هوشمند احتمالا تا سال آینده عرضه خواهند شد.

(Beijing Oriental Electronics) BOE  که تا سال ۱۹۹۳ با نام شرکت الکترونیک شرقی پکن شناخته می‌شد، حتی برای بسیاری از علاقه‌مندان فناوری هم نامی ناآشنا است. بخش تولید LCD این شرکت، طی سال‌های اخیر به سرعت رشد کرده است، تا جایی که این شرکت حتی مسئولیت تولید برخی از پنل‌های LCD‌ آیفون را هم بر عهده دارد. هدف بعدی BOE، روی آوردن به تولید و نوآوری در زمینه‌ی پنل‌های OLED است. به همین دلیل هواوی قصد دارد برای تامین نمایشگر‌های OLED انعطاف‌پذیر مورد نیاز خود، با این شرکت هم‌وطن همکاری کند. بسیاری بر این عقیده‌اند که نمونه‌های اولیه‌ی گوشی-تبلت‌های هیبریدی نمایش داده شده از سوی BOE هنوز پختگی لازم را ندارند.و طبق مشاهدات انجام شده کیفیت لازم را برای عرضه به بازار را ندارند.

تکنیک نوین

نمایشگر منعطف

به نظر می‌رسد هوآوی برخلاف سامسونگ، حاضر است تن به استفاده از نمونه‌های ناکامل و ناپخته هم بدهد. تجربه‌ی چند سال اخیر نشان می‌دهد که هیچ چیز به اندازه‌ی «اول شدن»، عطش این غول چینی را فرو نمی‌نشاند. در سال ۲۰۱۴ شایعاتی مبنی بر تصمیم اپل برای ارائه‌ی نسخه‌ای از آیفون 6 با محافظ صفحه‌ای از جنس یاقوت کبود منتشر شد. پیش از مشخص شدن صحت و سقم این شایعه، هواوی به سرعت دست به کار شد و به امید شکست دادن آیفون، بلافاصله نسخه‌ای از پرچمدار خود یعنی P7 را مجهز به یاقوت کبود و به صورت بسیار محدود به بازار عرضه کرد. پس از چند هفته با رونمایی از آیفون 6 بدون کریستال یاقوت کبود، مشخص شد که اپل از ابتدا چنین قصدی نداشته است و کسب مقام اول توسط هواوی نیز خیلی زود از خاطرها محو شد.همچنین با عرضه محدود میت اس قبل از ایفون 6اس،و مجهز کردن ان به قابلیت فورس تاچ هم نتوانست بیشتر از ایفون مشتریانش را راضی نگه دارد.

صرف‌نظر از زیبایی و جذابیت خاصی که یک گوشی انعطاف‌پذیر می‌تواند داشته باشد، سایر مزایای آن نیز بسیار بدیهی و آشکار است، اما دلایلی منطقی نیز برای تردید داشتن به موفقیت آن وجود دارد. مثلا از نظر طراحی و ظاهر، بدون شک هر نوع طراحی انعطاف‌پذیر موجب افزایش چشمگیر ضخامت دستگاه می‌شود. با وجود افزایش ضخامت، به دلیل طراحی انعطاف‌پذیر، حجم باتری قابل تعبیه در بدنه کاهش می‌یابد، در حالی که نمایشگر بزرگ‌تر شده و نیازمند انرژی بیشتر است. بسیار بعید به نظر می‌رسد که نسل اول گوشی‌های هوشمند انعطاف‌پذیر بتوانند در زمینه‌های مختلف (به خصوص در بحث کیفیت نمایشگر) عملکردی به خوبی پرچمداران قدرتمند امروزی داشته باشند.

تکنیک نوین

صفحه نمایش تاشو



نسل جدید نمایشگر منعطف با قابلیت‌های منحصربفرد

هیچ کسی دوست ندارد ال سی دی  گوشی هوشمندش آسیب ببیند .مخصوصا در این گرانی و نجومی بودن قیمت قطعات گوشی موبایل! اگرچه ممکن است این آسیب دیدگی به از کار افتادن کامل دستگاه ختم نشود، اما لمس کردن خرده شیشه‌های ترک خورده حین کار کردن با گوشی، به هیچ کاربری حس خوبی نمی‌دهد. سنسور لمسی نرم و قابل انعطاف جدید، علاوه بر اینکه صفحه نمایش را «نشکن و ضد ضربه» می‌کند، قابلیت‌های فوق‌العاده دیگری را نیز به گوشی می‌آورد. صفحه نمایش انعطاف پذیر جدید کاربردهای فراوانی دارد که ضد ضربه بودن تنها یکی از آن‌ها است.

گروهی از محققین کانادایی، ماده حساس به لمس نرم و انعطاف پذیری را اختراع کرده‌اند که به کاربر اجازه می‌دهد در زمان عدم استفاده از گوشی هوشمند و یا تبلتش، آن را به راحتی تا کرده و یا به صورت لوله، دور خود بپیچد. علاوه بر آن، به کمک این صفحه نمایش انعطاف پذیر می‌توان سنسورهای سلامتی دارای قوه تطابق را پوشید، به صورتی که با بدن و اندازه آن وفق پیدا کرده و به صورت یک پوست مصنوعی در می‌آیند. یکی از محققین دانشگاه بریتیش کلمبیا در این باره گفت صفحه نمایش انعطاف پذیر جدید ، اولین سنسور لمسی شفاف است که با وجود قابلیت تشخیص لمس می‌تواند به صورتی خیلی فعال تغییر شکل دهد.

این ماده  خاص شامل یک ژل بسیار رسانا و فشرده شده بین لایه‌های سیلیکون است. با استفاده از این ماده، ویژگی‌های لمسی متعددی به صفحه نمایش انعطاف پذیر آورده می‌شود که ضد ضربه بودن و همچنین خم و تا شدن، نمونه‌ای از آن‌ها است.

بر اساس نظر برخی از تحلیلگران، سال 2019 احتمالاً سرآغاز معرفی رسمی تلفن های هوشمند تاشو به بازار خواهد بود و شرکت هایی مانند سامسونگ، که همین حالا هم در این باره تبلیغات می کنند، گوشی های تاشوی خود را در این سال به بازار عرضه خواهند کرد.

هرچند پیش از این کمپانی چینی ZTE با معرفی «Axom M» از نخستین گوشی هوشمند تاشوی خود رونمایی کرده است، اما مفهوم اصلی مورد نظر ما محصولاتی هستند که برخلاف اکسوم ام، از دو نمایشگر به هم چسبیده تشکیل نمی شوند؛ بلکه از یک صفحه یکپارچه انعطاف پذیر بهره می برند.

لازم به ذکر است که ایده گوشی های تاشو می تواند به شکل های مختلفی پیاده سازی شود، اما به احتمال زیاد نسل اول این محصولات به صورت «تاشوی وارون»، یعنی برعکس یک کتاب (نمایشگر رو به بیرون) به بازار عرضه می شوند.

 

 

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال داری کلیک کن
تماس با ما در واتساپ
گروه مشاوره آموزشگاه فیدار
برای مشاوره رایگان تو واتساپ کلیک کن